Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Na letisku v Očovej sa predvedú najrýchlejší parašutisti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Súťažiť sa bude v dvoch poddisciplínach - rýchlosť, vzdialenosť a exhibične sa športovci predvedú aj v presnosti.

Očová 31. júla (TASR) – Tretí ročník športového podujatia, na ktorom svoje schopnosti predvedú najrýchlejší parašutisti Slovenska i blízkych krajín v adrenalínovej disciplíne pilotovanie vysokorýchlostných padákov, sa uskutoční 4. augusta na letisku v Očovej.

Ako TASR za organizátorov Majstrovstiev Slovenska v pilotovaní padákov informovala Linda Luptáková, táto disciplína je jednou z najatraktívnejších parašutistických, v ktorej športovci dosahujú miestami rýchlosť pristátia až 150 kilometrov za hodinu.

"Súťažiť sa bude v dvoch poddisciplínach - rýchlosť, vzdialenosť a exhibične sa športovci predvedú aj v presnosti," priblížila Luptáková.

Minulý ročník navštívilo podujatie viac než 1800 divákov. Okrem súťažných zoskokov na sobotňajších návštevníkov čaká program vo vzduchu i na zemi, ako napríklad unikátna akrobacia na padákoch, vystúpenie Očovských bačov, letecká akrobatická show motorových a bezmotorových lietadiel, ukážky zoskokov reprezentantov Slovenska na presnosť pristátia či akrobacia na motorovom paraglajde.

Sprievodný program počas celého dňa ponúkne vyhliadkové lety a vo večerných hodinách na upnutom balóne. Vstup je zdarma.