Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Od stredy sú záujemcom v Lučenci opäť k dispozícii zdieľané bicykle

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Službu zdieľaných bicyklov v Lučenci spustila Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja vlani ako pilotný projekt.

Lučenec 7. apríla (TASR) – Približne 60 zdieľaných bicyklov sa po zimnej prestávke opäť vracia do ulíc Lučenca, kde budú k dispozícii záujemcom o tento spôsob ekologickej mestskej prepravy. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.

Zabezpečená je aj pravidelná dezinfekcia bicyklov. Ich dotykové plochy, ako aj samotné stanovištia budeme dezinfikovať minimálne trikrát denne. Všetkým používateľom však odporúčame použiť aj vlastnú dezinfekciu alebo inú ochranu rúk,“ uviedla Pivková.

Ako dodala, v rámci mesta pribudli štyri nové stanovištia, odkiaľ si ľudia majú možnosť zdieľaný bicykel zapožičať. Ide o lokality na Ulici budovateľov, sídlisku Rúbanisko II pred poliklinikou, Ulici Ladislava Novomeského a na Námestí republiky pri obchodnom centre.

V pláne je vybudovanie posledných dvoch stanovíšť na autobusovej a vlakovej stanici, ktoré sú z hľadiska bikesharingu kľúčové. Prepojil by sa tak systém zdieľaných bicyklov s hromadnou dopravou,“ avizovala Pivková.

Službu zdieľaných bicyklov v Lučenci spustila Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja vlani ako pilotný projekt. Podľa prevádzkovateľov si zdieľané bicykle počas prvej sezóny vypožičalo dovedna 1591 cyklistov, ktorí realizovali 2712 výpožičiek.