Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Organizácia pre cesotvný ruch pomáha na Horehorní svojim členom

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Oblastná organizácia vybavila hygienickými a dezinfekčnými prostriedkami nielen ubytovacie a stravovacie zariadenia, ale aj viaceré turistické atrakcie.

Brezno 18. mája (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie sa rozhodla v čase zvýšenej ochrany proti šíreniu nového koronavírusu pomôcť svojim členom spoločným nákupom hygienických a dezinfekčných pomôcok.

Do regiónu v uplynulých dňoch umiestnila takmer 40 germicídnych žiaričov a 50 samostatne stojacich dezinfekcií a tiež viac ako 30 stolových dezinfekcií a 400 kusov ochranných rúšok Horehronie.

„Región Horehronie s veľkým prírodným potenciálom ponúka množstvo turistických trás, cyklotrás a atrakcií na čerstvom vzduchu, ktoré sú pri aktuálnych obmedzeniach veľmi atraktívne, nakoľko spĺňajú požiadavky a nestretávajú sa na nich veľké skupiny ľudí.

Dúfame, že aj takéto opatrenia a zabezpečenie dezinfekčných pomôcok na miestach s vysokou frekvenciou ľudí v regióne k nám už čoskoro opäť prilákajú turistov,"
uviedla k iniciatíve výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Oblastná organizácia vybavila hygienickými a dezinfekčnými prostriedkami nielen ubytovacie a stravovacie zariadenia, ale aj viaceré turistické atrakcie, informačné centrá či členské obce a mesto Brezno.

Pre bezpečnosť pracovníkov infocentier či hotelových recepcií budú v niektorých členských zariadeniach nainštalované aj ochranné plexisklá. Aktivita je spolufinancovaná Ministerstvom dopravy a výstavby SR.