Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Dnes otvorili asi 2,4-kilometrový úsek cesty Dobrá Niva - Babiná

Na parkovisku medzi Dobrou Nivou a Babinou v okrese Zvolen dnes slávnostne odovzdali asi 2,4-kilometrový obnovený úsek cesty I/66. Foto: TASR/Jozef Poliak

Cestu, ktorá sa nachádza na hlavnom ťahu zo Zvolena k hranici s Maďarskom, opravovali od začiatku jesene.

Dobrá Niva 16. decembra (TASR) - Na parkovisku medzi Dobrou Nivou a Babinou v okrese Zvolen dnes slávnostne odovzdali asi 2,4-kilometrový obnovený úsek cesty I/66. Rekonštrukcia cesty medzi týmito obcami stála 2,75 milióna eur a hradená bola z fondov Európskej únie.

Cestu, ktorá sa nachádza na hlavnom ťahu zo Zvolena k hranici s Maďarskom, opravovali od začiatku jesene. Zákazku realizovali pre Slovenskú správu ciest spoločnosti ZEDA B. Bystrica a Cestné stavby L. Mikuláš.

Ako pre TASR uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček, až 50 percent stavebných výkonov sa realizuje práve na cestách I. triedy. "Tieto cesty boli v minulosti veľmi zanedbávané, a preto sme v uplynulých rokoch zrýchlili tempo ich opráv," povedal.

Ministerstvo dopravy zmodernizovalo len v tomto roku 170 kilometrov ciest I. triedy. V piatich krajoch opravilo 23 kritických úsekov. V Banskobystrickom kraji to bolo päť ciest v celkovej dĺžke 32,4 kilometra.