Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

OZ Okáčik spúšťa piaty ročník projektu Svet s tebou ma baví

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Projekt, ktorý vstupuje do svojho piateho ročníka, spája dva svety - svet zdravých so svetom zdravotne znevýhodnených detí.

Žiar nad Hronom 7. októbra (TASR) - V týchto dňoch spúšťa občianske združenie Okáčik v Žiari nad Hronom celoslovenský projekt s názvom Svet s tebou ma baví. Projekt, ktorý vstupuje do svojho piateho ročníka, spája dva svety - svet zdravých so svetom zdravotne znevýhodnených detí.

"Naším cieľom je zapojiť zdravotne a sociálne znevýhodnené deti do sveta tanca, výtvarného umenia, hudby a divadla, športu, hier ich zdravých rovesníkov. Dať im pocítiť, že aj keď sú iné, sú výnimočné," hovorí koordinátorka projektu Ľubica Mokrošová.

Účel a prínos projektu je podľa jej slov uchopiteľný vo viacerých podobách. Pomáha spoznávať okolitý svet tým, že deťom vytvára príležitosti, cez ktoré spoznávajú bežné radosti života. Spája deti a ich rodičov, spája dobrovoľníkov, študentov, mladých ľudí, ochotných pomáhať okáčikovskému tímu. Spája organizátorov, odborníkov a partnerov.

"Projekt Svet s tebou ma baví sa zďaleka netýka len detí. Dosah našej práce má pozitívny vplyv aj na život mládeže a rodičov. Rodičom dáva poznanie, že ak sa vyskytnú momenty, kedy strácajú vieru, naši odborníci sú tu pre nich, aby im pomohli," vysvetlila Mokrošová s tým, že v pomoci rodinám budú pokračovať počas celého roka formou odborného poradenstva v spolupráci s Centrom špeciálno–pedagogického poradenstva v Novej Bani. Projekt tiež podľa jej slov vytvára podmienky na spoluprácu a komunikáciu v tíme, vedie mladých ľudí k zodpovednosti, rozvíja ich kreativitu.