Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Pätnásťročný mladík sadol za volant, pri nehode usmrtil kamaráta

Zdemolované auto stredopoliara nemeckého bundesligového klubu Hoffenheim Borisa Vukčevičapo autonehode v septembri 2012 blízko mesta Bammental. Foto: TASR/AP

Smrť 17-ročného chlapca si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v sobotu (11.4.) vo večerných hodinách v obci Vaľkovňa v okrese Brezno.

Vaľkovňa 13. apríla (TASR) – Smrť 17-ročného chlapca si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v sobotu (11.4.) vo večerných hodinách v obci Vaľkovňa v okrese Brezno. Informovala o tom dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

"Mladík vo veku 15 rokov z Vaľkovne, bez vodičského oprávnenia, viedol v smere od Červenej Skaly na Brezno osobné motorové vozidlo Renault Laguna, ktorého majiteľom je jeho otec. Neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, následkom čoho prešiel na ľavú stranu cesty v smere jazdy, kde narazil do stromu. Vo vozidle sa v tom čase viezol ako spolujazdec i jeho 17-ročný kamarát. Pri nehode utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla Kováčiková.

Mladý "vodič", ktorý sedel za volantom otcovho auta, utrpel pri nehode zranenia s dobou liečenia do siedmich dní. Na zistenie požitia alkoholických nápojov mu odobrali krv, výsledky dnes ešte neboli známe.

V súvislosti s tragickou nehodou polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, pričom do vyšetrovania boli prizvaní aj súdni znalci z odboru cestnej dopravy.