Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas Sviatku všetkých svätých bude umožnený vjazd do pásma VN Starina

Vodná nádrž Starina, foto z archívu. Foto: Kristína Harmaňošová

Vstup do ochranného pásma II. stupňa VN je v dňoch od 23. októbra do 4. novembra možný za dodržania niekoľkých podmienok.

Banská Štiavnica 21. októbra (TASR) – Vjazd motorových vozidiel do ochranného pásma vodnej nádrže (VN) Starina bude počas obdobia Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých možný nad rámec vydaných povolení. Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) tak chce umožniť rodinným príslušníkom navštíviť miestne cintoríny, informoval na sociálnej sieti.

Vstup do ochranného pásma II. stupňa VN je v dňoch od 23. októbra do 4. novembra možný za dodržania niekoľkých podmienok. "Vjazd motorových vozidiel je možný iba cez vrátnicu pri VN Starina. Pri vstupe bude na vrátnici nahlásené EVČ motorových vozidiel a počet prepravovaných osôb," uvádzajú vodohospodári s tým, že vstupujúce osoby sú povinné dodržiavať všetky podmienky súvisiace s hospodárením v ochrannom pásme vodného zdroja. Zároveň upozorňujú, že vstup do ochranného pásma I. stupňa je zakázaný. Pripomínajú aj dodržiavanie doteraz prijatých opatrení Úradu verejného zdravotníctva na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19.

"Zároveň upozorňujeme, že sú zakázané akékoľvek činnosti, ktoré by mohli poškodiť alebo ohroziť množstvo a kvalitu vody alebo zdravotnú bezchybnosť vody vodárenského zdroja VN Starina," dopĺňa SVP.

Ako štátny podnik uzatvára, zverejnené rozhodnutie môže byť v prípade zhoršenia epidemickej situácie prehodnotené.