Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Policajti chytili v nedeľu večer troch opitých šoférov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Šoférom hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

Lučenec/Hnúšťa/Žiar nad Hronom 24. februára (TASR) - Vodičov obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spracovali návrh na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Šoférom hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

Vodiča pod vplyvom alkoholu zadržali policajti v nedeľu 23. februára krátko po polnoci. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v banskej Bystrici Mária Faltániová, 37-ročnému vodičovi namerali v krvi 1,44 promile alkoholu.

Šofér z Lučenca jazdil po miestnych komunikáciách. Hliadka ho zastavila potom, ako odbočil z Námestia republiky do areálu Všeobecnej nemocnice. "Počas kontroly bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu. V dychu mu namerali 0,69 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 1,44 promile," povedala Faltániová.

Ďalšieho vodiča prichytili pod vplyvom alkoholu v Hnúšti. "V nedeľu o 19.25 hodine kontrolovali 30-ročného vodiča motocykla Jawa, bez evidenčného čísla. Po vykonaní dychovej skúšky na zistenie alkoholu mu namerali 1,63 promile alkoholu," dodala Faltániová.

Pod vplyvom alkoholu za volantom prichytili policajti zo Žiaru nad Hronom v nedeľu o 17.30 hodine aj muža z Breznice. Pri dychovej skúške 43-ročnému mužovi zo Žiaru nad Hronom namerali v prepočte 2,6 promile.

Od novembra 2011 do konca januára 2014 polícia v Banskobystrickom kraji obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 1372 vodičov. V roku 2012 ich bolo 752, v 2013 jazdilo opitých 484 vodičov.