Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia objasňuje dopravnú nehodu v Lučenci, prosí svedkov o pomoc

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Nehoda sa stala vo štvrtok 26. novembra.

Lučenec 11. decembra (TASR) – Polícia v Lučenci objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala 26. novembra v čase o 20.08 h na Masarykovej ulici v Lučenci, na vyznačenom priechode pre chodcov pri Mestskej knižnici, tesne za svetelnou križovatkou v smere na Haličskú cestu. TASR o udalosti informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Doposiaľ neznámy vodič nezisteného osobného motorového vozidla bielej farby, pravdepodobne Škoda Octavia, pri jazde po Masarykovej ulici, po odbočení z Ulice J. Kármána na priechode pre chodcov v pravom jazdnom pruhu štvorprúdovej cesty zachytil v tom čase od knižnice prechádzajúceho 20-ročného chodca z Lučenca. Chodec následkom stretu spadol cez prednú kapotu na zem vedľa vozidla,“ opísala hovorkyňa. Vodič na mieste podľa jej slov zastavil, vystúpil a chodcovi chcel privolať lekársku pomoc. „Dotyčný ju však odmietol, ako aj odmietol oznámenie na políciu s tým, že sa mu nič nestalo,“ dodala.

V čase okolo 21.00 h však chodec podľa hovorkyne začal pociťovať bolesti hlavy a preto išiel na ošetrenie do nemocnice, kde zostal hospitalizovaný na pozorovaní. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s dobou liečenia 7 dní. „Aj keď vodič po nehode s vozidlom zastavil a chcel poskytnúť chodcovi pomoc, ktorý ju odmietol, za účelom objasnenia dopravnej nehody ho žiadame, aby sa prihlásil na polícii,“ povedala Faltániová.

Polícia v tejto súvislosti prosí aj svedkov spomínanej dopravnej nehody, ktorí prechádzali uvedeným úsekom, aby poskytli akékoľvek informácie, ktoré by pomohli stotožniť vodiča a nehodu objasniť. Ozvať sa môžu telefonicky na čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.