Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Opitý mladík v Banskej Bystrici vbehol pod auto a skončil v nemocnici

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

U vodiča alkohol polícia nezistila, u chodca bol nariadený odber krvi. Výsledok rozboru potvrdil, že mladík mal v krvi 2,71 promile alkoholu.

Banská Bystrica 1. apríla (TASR) - Banskobystrická polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v utorok (30. 3.) v noci v Banskej Bystrici. Opitý, 19-ročný chodec, vbehol na cestu a vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúceho auta nemohol bezpečne prejsť cez cestu. Došlo k zrážke, po ktorej skončil v nemocnici. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia, ktorá zverejnila aj video z miesta udalosti.

"Na mieste ho záchranári ošetrili a previezli do nemocnice. U vodiča alkohol polícia nezistila, u chodca bol nariadený odber krvi. Výsledok rozboru potvrdil, že mladík mal v krvi 2,71 promile alkoholu," uviedli policajti.

"Keď vkročíte na priechod pre chodcov v poslednej chvíli, môže nastať situácia, že vodič nedokáže včas zareagovať a riskujete tým prípadné zranenia. Obzvlášť pokiaľ je cesta mokrá alebo namrznutá, významne sa predlžuje brzdná dráha auta a vodič v takom prípade nedokáže aj napriek snahe zrážke zabrániť," upozornila polícia.