Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Nezvestného muža z Veľkej nad Ipľom našli, je v poriadku

Polícia v Lučenci pátra po nezvestnom 36-ročnom Patrikovi Berkym (na snímke) z Veľkej nad Ipľom. Foto: TASR – KR PZ v Banskej Bystrici

Až v nedeľu ráno ho náhodne v obci stretol miestny obyvateľ, ktorý ho autom odviezol domov

Veľká nad Ipľom 22. mája (TASR) – Nezvestný muž vo veku 36 rokov z Veľkej nad Ipľom v okrese Lučenec, ktorý vo štvrtok (21. 5.) odišiel z domu a odvtedy bol nezvestný, je už v poriadku doma. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Keďže nechal príbuzným list na rozlúčku, policajti zorganizovali veľkú pátraciu akciu. Hľadalo ho 15 policajtov z Lučenca, z toho štyria psovodi so služobnými psami a deväť záchranárov z Gabčíkova na štvorkolkách. Použitý bol aj dron a vrtuľník,“ načrtlo KR PZ.

Pátranie podľa polície pokračovalo aj ďalšie dva dni, avšak neúspešne. „Až v nedeľu ráno ho náhodne v obci stretol miestny obyvateľ, ktorý ho autom odviezol domov,“ ozrejmilo KR PZ s tým, že muž bol následne zverený do opatery lekárov.

Toto však podľa polície nebol jeho prvý odchod z domu. „Tohto muža sme už hľadali aj na jar minulého roka. Vtedy bola veľká pátracia akcia v okrese Veľký Krtíš, počas ktorej ho v katastri obce Dolné Plachtince, našli policajti v lese v hlbokej rokline vysileného a doslova v poslednej chvíli,“ konkretizovalo KR PZ.