Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia začala trestné stíhanie v prípade zrážky sanitky s odťahovkou

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polície SR - Banskobystrický kraj

Sanitka, ktorá sa s vozidlom odťahovej služby zrazila, vykonávala sekundárny prevoz pacienta.

Mýtna 9. apríla (TASR) - V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ku ktorej došlo v pondelok (8. 4.) na ceste I/16 v katastri obce Mýtna v okrese Lučenec, začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Pri nehode prišiel o život vodič sanitky, ktorá sa čelne zrazila s vozidlom odťahovej služby. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

"Vodič sanitky pri jazde po ceste I/16 v smere od Zvolena na Lučenec z doposiaľ nezistených príčin plynule prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s jazdnou súpravou, ktorú vodič viedol po ceste I/16 v smere od Lučenca na Zvolen. U vodiča jazdnej súpravy pri dychovej skúške alkohol zistený nebol, u nebohého vodiča bude prípadné požitie alkoholu zisťované pri pitve," priblížila Faltániová.

Sanitka, ktorá sa s vozidlom odťahovej služby zrazila, vykonávala sekundárny prevoz pacienta. Pri nehode utrpel stredne ťažké zranenia aj druhý člen posádky, ošetrovateľ v lôžkovej časti vozidla. Pacient a vodič odťahovej služby utrpeli ľahké zranenia. Dopravná nehoda si vyžiadala uzavretie cesty I/16, na miesto boli prizvaní aj súdni znalci z odboru cestnej dopravy.