Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Po daždi ostalo zaplavených niekoľko domov v obciach okresu Poltár

V obci České Brezovo živel zničil rigoly popri poľnej ceste, znečistil hlavnú cestu smerom na Poltár a voda a bahno sa dostala aj do jedného rodinného domu (na snímke) Foto: TASR/Jozef Poliak

Na odstraňovaní nánosov blata z ciest pracujú v súčasnosti nezamestnaní z obce a tiež cestári.

České Brezovo/Breznička/Uhorské 28. mája (TASR) - Niekoľko zaplavených domov, cesty s nánosmi blata a nepriechodné jarky a rigoly - to je výsledok nočného intenzívneho dažďa v niektorých obciach okresu Poltár.

"Silný dážď začal u nás asi o polnoci. Voda spolu s blatom z polí potom zaplavila časť dediny v blízkosti kostola," povedala TASR starostka Českého Brezova Viera Stanová.

Živel zničil rigoly popri poľnej ceste, znečistil hlavnú cestu smerom na Poltár a voda i bahno sa dostali aj do jedného rodinného domu. "Už som hovorila aj s družstevníkmi, ktorí by mali na inkriminovanom poli vykonať nejaké opatrenia," podotkla starostka. Škody zatiaľ nevyčíslila, blato z cesty čistia svojpomocne.

V ďalšej obci Poltárskeho okresu v Brezničke zasahovali po daždi aj hasiči. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v B. Bystrici Erika Piatera hasiči odčerpali počas dvoch výjazdov do obce vodu zo zaplavených pivníc niekoľkých rodinných domov.

V obci Uhorské blato z polí zaplavilo takmer jeden kilometer obecných komunikácií. "Zalialo aj dvory a studne v troch rodinných domoch. Našťastie, znečistená voda nevnikla do obydlí," povedal TASR starosta Jozef Sakala.

Na odstraňovaní nánosov blata z ciest pracujú v súčasnosti nezamestnaní z obce a tiež cestári.

V obci České Brezovo živel zničil rigoly popri poľnej ceste, znečistil hlavnú cestu smerom na Poltár a voda a bahno sa dostala aj do jedného rodinného domu.
Foto: TASR/Jozef Poliak