Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Hlavnou témou dní mesta Poltár bude storočnica futbalu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K atmosfére na námestí má prispieť aj ďalšia novinka, ktorou je viac ako dvojmetrová zvonička šťastia a aj osem metrov dlhý a dva metre vysoký nápis #POLTÁR, na ktorom sa podieľali miestne školy.

Poltár 17. septembra (TASR) - V Poltári si nadchádzajúci víkend pripomenú 775. výročie založenia mesta a 100 rokov od vzniku organizovaného futbalu. Oslavy budú súčasťou Dní mesta Poltár, ktoré každoročne uzatvárajú leto.

Ako pre TASR uviedla Andrea Rekšáková z klientskeho centra mestského úradu, hlavnou témou bude storočnica futbalu. "Na počesť tohto významného jubilea sme pripravili krst knihy s názvom Spomienky na sto rokov futbalu v Poltári," priblížila.

Slávnostné otvorenie sa uskutoční už v piatok popoludní, a to historickým sprievodom mesta. Nasledovať bude bohoslužba v Kostole sv. Cyrila a Metoda. V rámci otváracieho ceremoniálu budú predstavené aj najdôležitejšie projekty, ktoré mesto zrealizovalo. "Projektom s najväčšou investíciou je rekonštrukcia kultúrneho domu. V jeho interiéri môžu návštevníci prvýkrát vidieť napríklad aj ženský a mužský dobový odev z Poltára," doplnila Rekšáková.

K atmosfére na námestí má prispieť aj ďalšia novinka, ktorou je viac ako dvojmetrová zvonička šťastia a aj osem metrov dlhý a dva metre vysoký nápis #POLTÁR, na ktorého stvárnení sa podieľali miestne školy.

O 15.00 h sa uskutoční slávnostný ceremoniál, na ktorom budú udelené najvyššie samosprávne ocenenia Cena mesta Poltár a Cena primátorky mesta Poltár. Vo večernom programe sa predstaví premiérou divadelnej hry Pani plukovníková OZ Opona a tiež speváci Pavol Hammel a Bystrík.

Súčasťou sobotňajšieho (18. 9.) programu je festival rómskej kultúry s prezentáciou kultúrno-umeleckej činnosti a tradičných remesiel Rómov a aj tradičná gurmánska súťaž Gombovecfest, kde kuchári zabojujú o vytvorenie najväčšieho slivkového gombovca. Podvečer bude pódium patriť Lukášovi Adamcovi a skupine Hrdza.

Nedeľný (19. 9.) program uzavrie futbalový zápas, ktorý pripomenie ústrednú tému tohtoročných Dní mesta Poltár.