Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Poltár získal peniaze na modernizáciu telocvične

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Mesto zo získanej dotácie zateplí obvodový plášť budovy, strechu, vymení okná, dvere. V interiéri haly sa opraví povrch a vymení podlaha hracej plochy telocvične.

Poltár 20. mája (TASR) - Mesto Poltár získalo z Fondu na podporu športu finančné prostriedky na modernizáciu mestskej telocvične na Sklárskej ulici. Schválená dotácia predstavuje sumu 304.543 eur.

"Cieľom projektu, do ktorého sa mesto zapojilo, bolo vytvoriť lepšie podmienky pre športovcov každého veku, športových začiatočníkov i profesionálnych športovcov," informovala primátorka Martina Brisudová.

Ako ďalej uviedla, snahou samosprávy je prispieť k utváraniu priaznivých podmienok na rozvoj športu detí, mládeže, športových talentov v meste a širokej verejnosti vrátane zdravotne postihnutých občanov. "Chcem, aby deti a mládež aj dospelí mali kde tráviť efektívne svoj voľný čas a zároveň tým niečo urobili pre svoje zdravie. Zároveň sa podobnými projektmi, kde sa dajú získať mimorozpočtové zdroje, snažíme odľahčiť mestský rozpočet," dodala.

Mesto zo získanej dotácie zateplí obvodový plášť budovy, strechu, vymení okná, dvere. V interiéri haly sa opraví povrch a vymení podlaha hracej plochy telocvične. V areáli mestskej haly sa vybuduje nová bežecká dráha a dve nové multifunkčné ihriská.

"Aktuálny technický stav budovy si už vyžadoval opravy. Zvýšime nielen jej estetickú hodnotu, ale najmä prispejeme k zvýšeniu kvality služieb v oblasti športovej infraštruktúry," pripomenula primátorka.

Celkové výdavky na modernizáciu športovej haly sú vo výške takmer 507.572 eur. Mesto sa tak na projekte bude spolupodieľať 40-percentným spolufinancovaním. Predpokladaný začiatok rekonštrukcie je určený na máj. Plánované úpravy haly potrvajú približne sedem mesiacov.

"Športovisko bude slúžiť obyvateľom mesta Poltár a jeho okolia. Rovnako ho budú aj naďalej využívať obe základné školy mesta, ako aj športové kluby," doplnila primátorka.