Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Poslanci schválili peniaze na výchovu futbalistov v škole M. Hamšíka

Na snímke slovenský futbalista Marek Hamšík. Foto: TASR/Michal Svítok

Dotácia je účelovo viazaná na účasť na futbalových súťažiach a turnajoch v tomto roku.


Banská Bystrica 26. januára (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici dnes schválili dotácie z rozpočtu mesta, ktorými podporia aktivity nielen v oblasti športu, ale aj regionálneho rozvoja a cestovného ruchu.

Futbalovej škole Mareka Hamšíka JUPIE odsúhlasili 9580 eur na zabezpečenie projektu Výchova mladých futbalistov. Dotácia je účelovo viazaná na účasť na futbalových súťažiach a turnajoch v tomto roku. Finančné prostriedky sú určené na prenájom priestorov, dopravu, propagačný materiál či technicko-organizačné zabezpečenie a materiálne vybavenie.

Suma 5200 eur pôjde pre občianske združenie Banský región Terra Montanae Kremnica na projekt Vybudovanie nástupného bodu Barborskej cesty od 31. marca 2016 na území mesta.

Ako sa uvádza v dôvodovej správe, Barborská cesta je úspešne začatý projekt cestovného ruchu a je potrebné vybudovať nástupné miesto začiatku cesty, čo je práve v Banskej Bystrici.

Art Spektrum získa dotáciu 5610 eur na realizáciu projektu "OBSADENÉ pre banícku históriu". Finančné prostriedky sú určené na propagačný materiál či technicko-organizačné zabezpečenie a materiálne vybavenie.