Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Poslanci v Detve sa stretnú osobne, pred rokovaním im zmerajú teplotu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Mestské zastupiteľstvo sa bude zaoberať všeobecne záväzným nariadením o obmedzení prevádzkovania hazardných hier v meste Detva.

Detva 20. októbra (TASR) – Detvianski mestskí poslanci sa na svojom októbrovom zasadnutí zastupiteľstva stretnú osobne, pre šírenie nového koronavírusu sa však budú riadiť opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR. „Pred vstupom do rokovacej sály každému poslancovi zmerajú telesnú teplotu, povinné sú, samozrejme, rúška a dezinfekcia rúk. V rokovacej sále budú poslanci sedieť v dvojmetrových odstupoch,“ uviedol pre TASR hovorca mesta Detva Milan Suja.

Z dôvodu epidemiologických opatrení proti šíreniu nového koronavírusu platí pre zasadnutia zastupiteľstva od 15. októbra prísnejší režim. Podľa hovorcu vstup na rokovanie je povolený aj pre verejnosť. „Ľudia však musia dodržiavať všetky opatrenia, musia mať rúško, odstup medzi sebou a dezinfikované ruky,“ spomenul.

Mestské zastupiteľstvo sa bude zaoberať všeobecne záväzným nariadením o obmedzení prevádzkovania hazardných hier v meste Detva. Poslanci budú mať na svojom rokovaní možnosť stotožniť sa s názorom zakázať hazard v meste počas vybraných 12 dní tak, ako to umožňuje legislatíva platná v súčasnosti.

V programe je tiež odsúhlasenie prijatia návratnej finančnej výpomoci od Ministerstva financií SR. Táto suma predstavuje výpadok príjmov z podielových daní mesta za rok 2020 spôsobený pandémiou nového koronavírusu.

Zasadnutie detvianskeho mestského zastupiteľstva sa začína vo štvrtok 22. októbra o 13.30 h vo veľkej sále Kultúrneho centra Andreja Sládkoviča v Detve.