Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Pre rekonštrukciu ulice v Banskej Štiavnici je časť centra neprejazdná

Časť centra Banskej Štiavnice je kvôli rekonštrukčným prácam na Ulici Andreja Sládkoviča neprejazdná. Z dôvodu uzávierky cesty boli zmenené aj platné cestovné poriadky prímestských autobusových liniek. Rekonštrukcia v hodnote 700.000 eur by mala byť hotová do konca júna, teda ešte pred začiatkom letnej turistickej sezóny. Na snímke Ulica A. Sládkoviča v Banskej Štiavnici, ktorú v súčasnosti rekonštruujú 22. apríla 2016. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Rekonštrukcia v hodnote 700.000 eur by mala byť hotová do konca júna, teda ešte pred začiatkom letnej turistickej sezóny.

Banská Štiavnica 22. apríla (TASR) - Časť centra Banskej Štiavnice je kvôli rekonštrukčným prácam na Ulici Andreja Sládkoviča neprejazdná. Z dôvodu uzávierky cesty boli zmenené aj platné cestovné poriadky prímestských autobusových liniek. Rekonštrukcia v hodnote 700.000 eur by mala byť hotová do konca júna, teda ešte pred začiatkom letnej turistickej sezóny.

"V roku 2016 sme dostali účelovú dotáciu z ministerstva financií na pokračovanie úprav verejných priestranstiev v mestskej pamiatkovej rezervácii. Vysúťažené boli práce na pokračovanie Ulice Andreja Sládkoviča," priblížila prednostka mestského úradu v Banskej Štiavnici Ivana Ondrejmišková.

Keďže na rekonštrukciu celého úseku v dĺžke približne 450 metrov by mesto potrebovalo viac finančných prostriedkov, rekonštrukcia bola rozdelená na tri etapy. Tento rok tak bude podľa prednostky urobený úsek od Slovenského vodohospodárskeho podniku po budovu Správy letovej prevádzky. Úsek je dlhý približne 180 metrov.

Cesta v tomto úseku bola už v zlom nevyhovujúcom stave. Aj preto je prioritou projektu výmena konštrukcie vozovky v celej hrúbke. Rekonštrukcie sa dočká aj priľahlý chodník a súčasťou projektu je aj výmena verejného osvetlenia. Realizácia by sa mala podľa prednostky ukončiť ešte pred začiatkom letnej turistickej sezóny.