Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Pre turistov pripravila Kremnica novú internetovú stránku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pre vznik novej stránky nahrávalo podľa jej slov aj to, že chceli vytvoriť mobilnú aplikáciu.

Kremnica 11. júna (TASR) - Zorientovať sa v ponuke podujatí, pamiatok, ale aj služieb v Kremnici pomôže turistom nová internetová stránka, ktorú v týchto dňoch mesto spustilo. K stránke visitkremnica.com už čoskoro pribudne aj mobilná aplikácia.

"Mestská stránka bola kritizovaná už viacej rokov. V novom volebnom období iniciovali vznik samostatného portálu pre turistov členovia komisie kultúry a cestovného ruchu," priblížila riaditeľka Kultúrneho a informačného centra (KIC) Zuzana Tileschová.

Pre vznik novej stránky nahrávalo podľa jej slov aj to, že chceli vytvoriť mobilnú aplikáciu. "Začali sme od stránky, momentálne robíme na aplikácii," dodala s tým, že mestskej stránke chýbali aj jazykové mutácie. Nová by ich mala mať hotové už čoskoro, najprv to bude anglická a nemecká, neskôr by podľa Tileschovej mohli pribudnúť aj maďarská a poľská mutácia.

Stránka je rozdelená do tematických okruhov. Poznávajte v Kremnici približuje históriu mesta, pamiatky a miestne múzeá. Relaxujte v Kremnici poradí, kde a ako sa dá aktívne tráviť voľný čas. Na stránke však nechýbajú ani podujatia a služby v meste. Tvorcovia stránky si podľa Tileschovej dali záležať na veľkom počte fotografií a tiež prehľadnosti.