Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Predajom nálepiek sa získalo na trate v Kremnických vrchoch 2200 eur

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Andrej Galica

Počas uplynulej zimnej sezóny mohli záujemcovia prispieť na tento účel kúpou nálepky v hodnote 5, 10, 20, 50 alebo 100 eur.

Kremnica 19. júna (TASR) - V Kremnici našli originálny spôsob, ako sa môže verejnosť zapojiť do úpravy bežeckých tratí v Kremnických vrchoch. Počas uplynulej zimnej sezóny mohli záujemcovia prispieť na tento účel kúpou nálepky v hodnote 5, 10, 20, 50 alebo 100 eur. Takýmto spôsobom sa nakoniec podarilo vyzbierať 2200 eur, ktoré budú použité na úpravu tratí.

"Iniciatíva prišla zo strany lyžiarov, hlavne zo strany Bielej stopy, že by sa na úpravu tratí mohla vyzbierať nejaká finančná čiastka," priblížila zástupkyňa kremnického primátora Iveta Ceferová. Spočiatku bol podľa jej slov problém nájsť vhodný spôsob, ako peniaze zbierať, darcovské sms či zbieranie príspevkov do pokladničiek sa neosvedčili.

Potom sa zrodil nápad vytlačiť a predávať známky. Ten sa nakoniec medzi lyžiarmi natoľko ujal, že sa podarilo vyzbierať 2200 eur. Náklady na tlač a grafiku nálepiek predstavujú podľa Ceferovej 300 eur. "Peniaze sú uložené na účte v informačnom centre s tým, že sa budú dávať výhradne na úpravu bežeckých tratí," podotkla. Keďže sa nápad osvedčil, nálepky by chceli predávať aj budúcu zimnú sezónu. Podľa Ceferovej by mal na nich pribudnúť aj hologram.