Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri výcviku na plavárni v Banskej Štiavnici zomrel desaťročný chlapec

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Tragédia sa stala v utorok 1. decembra podvečer, keď sa pri bazéne nachádzalo minimálne 15 detí - členov plaveckého klubu.

Banská Štiavnica 2. decembra (TASR) - Iba desaťročný chlapec zomrel na plavárni v Banskej Štiavnici. Tragédia sa stala v utorok 1. decembra podvečer, keď sa pri bazéne nachádzalo minimálne 15 detí - členov plaveckého klubu.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, chlapec sa doposiaľ nezisteným spôsobom dostal do vyústenia bazénovodu, kde sa zasekol. "Aj napriek vynaloženému úsiliu štyroch osôb sa ho z otvoru nepodarilo hneď vyslobodiť a pod vodou bol približne sedem až osem minút," uviedla hovorkyňa.

Podľa predbežnej lekárskej správy došlo k ťažkému ublíženiu na zdraví (odumretiu mozgu) a chlapec dnes ráno v nemocnici v Banskej Bystrici zomrel. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie za prečin všeobecné ohrozenie. Podľa polície nebolo od presne nezisteného obdobia až doposiaľ zabezpečené dostatočným spôsobom prekrytie vyústenia bazénovodu, ktorý sa nachádza na dne bazéna v hĺbke štyri metre pod štartovacími blokmi.