Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri zápisoch budúcich prváčikov školy preferujú elektronickú formu

Na snímke prázdna vyučovacia trieda v základnej škole. Foto: TASR/AP

Zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ na školský rok 2020/2021 je možné urobiť i vyplnením elektronických formulárov.

Banská Bystrica 6. apríla (TASR) – Termíny zápisov detí do prvých ročníkov základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa zmenili. Uskutočnia sa 16. apríla v čase od 9.00 do 15.00 h a 17. apríla od 9.00 do 12.00 h bez osobnej prítomnosti detí. Stačí prítomnosť jedného rodiča, respektíve zákonného zástupcu. TASR o tom informovala Zdenka Marhefková, hovorkyňa banskobystrického primátora.

Zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ na školský rok 2020/2021 je možné urobiť i vyplnením elektronických formulárov, ktoré sú zverejnené na webovej stránke príslušnej ZŠ podľa trvalého pobytu dieťaťa. Rovnako cez aktívnu elektronickú schránku rodič poskytne údaje prostredníctvom elektronického podania doručeného do schránky školy alebo formou dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

"Ak technické možnosti neumožňujú zákonnému zástupcovi prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky elektronicky, dostaví sa v čase zápisu do školy, vyplní prihlášku a odovzdá ju poverenej osobe. Je povinný mať ochranné rúško a dodržiavať dvojmetrový rozostup," konštatovala Marhefková.

Pripomenula, že úhrady príspevkov za materské školy, školské kluby, poplatky za základnú umeleckú školu, centrum voľného času či zariadenia školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sú od apríla až do odvolania pozastavené.