Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri Žarnovici chcú ľuďom ponúknuť nové byty, zisťujú záujem o ne

ilustračné foto Foto: TASR/Jana Vodnáková

Obec Veľké Pole uvažuje o výstavbe nájomných bytov, v súčasnosti uskutočňuje medzi obyvateľmi prieskum záujmu o takýto typ bývania.

Veľké Pole 18. mája (TASR) - Obec Veľké Pole uvažuje o výstavbe nájomných bytov, v súčasnosti uskutočňuje medzi obyvateľmi prieskum záujmu o takýto typ bývania. Osem bytov by mohlo vzniknúť v nadstavbe budovy, v ktorej v súčasnosti sídli materská škola.

"Je veľký záujem obyvateľov a myslím si, že stavba sa bude aj realizovať. Boli sme takou zánikovou obcou, tak sme sa rozhodli, že budeme lákať ľudí späť, keďže veľa ľudí z obce odišlo," povedal starosta František Demeter. Samospráva by chcela v dedine udržať najmä mladé rodiny s deťmi, aby bola zastabilizovaná aj miestna materská škola.

Nájomné byty by mali byť jedno, dvoj a trojizbové s podlahovou plochou od 33 do 75 štvorcových metrov. Predpokladaná cena nájomného je od 46 do 103 eur mesačne bez energií. Predbežné žiadosti, ktoré sú zatiaľ nezáväzné, bude obec zbierať do konca mája. Starosta však predpokladá, že projekt obec nakoniec realizovať bude. Ak sa tak stane, tento rok by chceli stihnúť technickú časť, teda projektovú dokumentáciu a všetky potrebné povolenia.