Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Priestor pri pomníku padlých hrdinov, chce B. Štiavnica rekultivovať

Banská Štiavnica. Foto: TASR/Dušan Hein

Ide o malý parkový priestor, ktorý sa nachádza v centre mesta a kde je umiestnená socha na počesť padlých počas II. svetovej vojny.

Banská Štiavnica 11. mája (TASR) - Priestranstvo, kde sa v Banskej Štiavnici nachádza pomník padlých hrdinov, chce samospráva zrekonštruovať. V tohtoročnom rozpočte mesta vyčlenila na tento účel sumu 10.000 eur na projektovú dokumentáciu (PD).

Ide o malý parkový priestor, ktorý sa nachádza v centre mesta a kde je umiestnená socha na počesť padlých počas II. svetovej vojny. "Celú túto plochu by sme chceli rekultivovať novou zeleňou, dlažbou, s funkčnou fontánou a priestorom pre deti," podotkla primátorka Nadežda Babiaková.

Ako ďalej priblížila, mesto už v minulosti dalo vypracovať štúdiu. "Máme záujem to v roku 2016 alebo 2017 zrealizovať, tak potrebujeme projektovú dokumentáciu," dodala primátorka s tým, že konečnú podobu priestranstva bude môcť pripomienkovať aj verejnosť.

PD pomníka padlých je jednou z viacerých akcií, na ktoré sú v tohtoročnom rozpočte mesta vyčlenené peniaze. Rozpočet ráta aj s PD na Ulicu Š. Moyzesa, PD na Ulicu L. Štúra či so štúdiou záchytných parkovísk a štúdiou rozvoja lokality Červená studňa, ktorú nedávno mesto prezentovalo.