Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátor Bystrice natieral lavičky, úradníci čistili aj vojnové hroby

Na snímke primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko, archívne foto Foto: TASR/Branislav Račko

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojila i Základná škola Moskovská slávnostným otvorením náučného chodníka v areáli školy.

Banská Bystrica 18. septembra (TASR) - Banskobystričania chcú a vedia pomáhať. Tvrdí to hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Sekerešová, čoho dôkazom je aj tohtoročný Týždeň dobrovoľníctva. "Jeho ambíciou bolo spojiť tých, ktorí chcú pomôcť iným alebo prispieť k skrášleniu svojho okolia," uviedla Sekerešová.

Primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko dnes spolu so svojím najbližším tímom zveľadil parčík pred mestským úradom (MsÚ). Odstraňovali starý náter z lavičiek a natierali novou farbou. Očistili aj chodníky od buriny.

"Zamestnanci odboru propagácie MsÚ sa zapojili do čistenia hrobov z I. a II. svetovej vojny na miestnom rímskokatolíckom cintoríne. Oddelenie služieb dlhodobej starostlivosti MsÚ zasa realizovalo aktivity v mestských zariadeniach sociálnych služieb ako prechádzky so seniormi či zveľaďovanie okolia sociálnych zariadení," priblížila Sekerešová.

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojila i Základná škola Moskovská slávnostným otvorením náučného chodníka v areáli školy. Navyše zamestnanci, žiaci a dobrovoľníci dnes popoludní poupratovali okolie školy.