Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Proces s exprimátorom Poltára spojený s prestavbou štadióna odročili

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bývalý primátor Poltára okrem toho na OS Lučenec čelí obžalobe aj v ďalšej veci súvisiacej s porušením povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Lučenec 17. mája (TASR) – Hlavné pojednávanie s dlhoročným niekdajším primátorom mesta Poltár Pavlom G., ktorý je obžalovaný z porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a prečinu marenia úlohy verejným činiteľom, odročil Okresný súd (OS) Lučenec na jún. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová.

"OS Lučenec v utorok na hlavnom pojednávaní vypočul obžalovaného a poškodenú a následne v predmetnej veci odročil pojednávanie na 21. júna s cieľom doplnenia dokazovania, a to výsluchu svedkov podľa podanej obžaloby,"
priblížila Uhrovičová.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Lučenec podal obžalobu na Pavla G. koncom decembra 2021. Ako pre TASR priblížil hovorca Krajskej prokuratúry Banská Bystrica Ivan Vozár, prípad súvisí s platbami vyplatenými za prestavbu tribún na Mestskom futbalovom štadióne v Poltári. Vtedajší primátor mesta Pavel G. mal podľa obžaloby svojím konaním spôsobiť mestu škodu vo výške viac ako 12.000 eur.

Bývalý primátor Poltára okrem toho na OS Lučenec čelí obžalobe aj v ďalšej veci súvisiacej s porušením povinnosti pri správe cudzieho majetku. Tá sa týka vyplatenia takzvaných zlatých padákov niektorým zamestnancom mesta pred skončením sa jeho funkčného obdobia v roku 2018. V rámci tohto procesu sa podľa Vozára aktuálne čaká na znalecký posudok.