Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

V Rimavskej Sobote udeľovali cenu primátora za rok 2022

Jozef Šimko, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Cenu primátora za rok 2022 udelil Šimko poslancovi mesta Štefanovi Balážovi za jeho zásluhy v oblasti kultúry a športu či dlhoročnej členke Zboru pre občianske záležitosti Ľubici Varjuovej.

Rimavská Sobota 5. mája (TASR) – Cenu primátora Rimavskej Soboty za rok 2022 získali štyri osobnosti a jeden kolektív. Ocenenia odovzdal primátor Jozef Šimko na štvrtkovom slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) počas osláv Dní mesta, na ktorom sa zúčastnil aj predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina).

"Považujem za dôležité oceňovať a vyzdvihovať záslužnú prácu občanov. Každý jeden názor, spätná väzba či aj konštruktívna kritika od ľudí vedia v konečnom dôsledku priniesť pozitívne zmeny a nový pohľad na vnímanie danej obce či mesta. Niekedy k tomu stačí aj hrdá reprezentácia v podaní športovcov či významných rodákov," uviedol pre TASR predseda NR SR.

Cenu primátora za rok 2022 udelil Šimko poslancovi mesta Štefanovi Balážovi za jeho zásluhy v oblasti kultúry a športu či dlhoročnej členke Zboru pre občianske záležitosti Ľubici Varjuovej. Cenu primátora dostali aj krajský poslanec a podnikateľ v cestovnom ruchu Ferenc Auxt, bývalý prokurátor Ladislav Šupena a spevácky zbor Dúha, ktorý v meste pôsobí viac ako dve desaťročia.

V rámci slávnostného podujatia boli ocenení i hokejisti Rimavskej Soboty za vzornú reprezentáciu mesta či desiatka žien, ktorým primátor spoločne s predsedom NR SR odovzdali ocenenia v súvislosti s blížiacim sa Dňom matiek. Čestný titul Matka roka 2022 získala Mária Kučeráková z Centra pre deti a rodiny v Rimavskej Sobote.

Tradičnou súčasťou slávnostného zasadnutia MsZ počas Dní mesta býva aj odovzdávanie Ceny mesta. Zo siedmich nominovaných však potrebnú trojpätinovú väčšinu hlasov poslancov mesta nezískal ani jeden a preto mestské ocenenie v tomto roku nebolo udelené nikomu.

Dni mesta sa v Rimavskej Sobote konajú vo štvrtok a v piatok (6. 5.). Súčasťou dvojdňových osláv je kultúrny program na Hlavnom námestí, kde sa popri hudobných interpretoch predstavia i deti z materských a základných škôl či domáce súbory. V rámci sprievodných aktivít sa v meste konajú i tradičné Jarné trhy.