Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

V nemocnici v Rimavskej Sobote pribudla nová návštevná miestnosť

Na snímke zdravotní klauni a detskí pacienti v novootvorenej návštevnej miestnosti v nemocnici Svet zdravia v Rimavskej Sobote dňa 25. septembra 2015. Foto: TASR/Branislav Caban

Celkové náklady predstavovali zhruba 15.000 eur.


Rimavská Sobota 25. septembra (TASR) – Nová návštevná miestnosť a nadštandardná VIP izba sú od dnešného dňa súčasťou nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota. Ako uviedol hovorca siete Svet zdravia Tomáš Kráľ, obidva spomínané projekty realizovali v spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera a celkové náklady predstavovali zhruba 15.000 eur.

Okrem funkčného nábytku, sedacích vakov, hračiek a stanu sa v novej návštevnej miestnosti nachádza aj televízor a DVD prehrávač. Steny zdobia farebné tapety a plocha, na ktorú môžu detskí pacienti kresliť. „Miestnosť ponúka množstvo podnetov, vďaka ktorým deti aspoň na chvíľku zabudnú na to, že sú v nemocnici, a lepšie spolupracujú s lekármi,“ zdôraznila Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka občianskeho združenia Osmijanko, ktoré sa realizačne podieľalo na jej zriadení.

„Psychická pohoda výrazne prispieva a urýchľuje proces uzdravovania, preto už teraz vieme, že nová návštevná miestnosť bude v tomto procese výrazným prínosom,“ doplnila Jana Hrablayová, primárka detského oddelenia nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota.

Nadštandard pre malých pacientov

Rimavskosobotská nemocnica vybudovala aj novú nadštandardnú izbu pre pacientov detského oddelenia. „Táto v poradí už tretia VIP izba predstavuje najvyššiu úroveň komfortu v nemocnici. Samozrejmosťou je samostatné sociálne zariadenie, atraktívny interiér, LCD televízor a maximálne súkromie,“ priblížil Kráľ.
Nová návštevná miestnosť a nadštandardná VIP izba sú od dnešného dňa súčasťou nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota. Na snímke nová nadštandardná izba na detskom oddelení nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote dňa 25. septembra 2015.
Foto: TASR/Branislav Caban

Podľa slov riaditeľa nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota Ivana Mokrého dopyt po takomto nadštandardnom ubytovaní v ich zariadení stále rastie. „Po pozitívnej skúsenosti na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, v ktorom sme minulý rok otvárali dve izby nadštandardného charakteru, sme sa rozhodli otvoriť podobnú izbu aj na detskom oddelení, kde ležia deti v sprievode svojich rodičov,“ uviedol.