Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Nová kniha Živé dedičstvo Novohradu pozýva objaviť poklady Slovenska

Hrad vo Fiľakove, archívna snímka. Foto: TASR

Jedným z fotografov, ktorí majú svoje snímky v novej publikácii, je zamestnanec Hradného múzea Fiľakovo Marian Mesiarik.

Šiatorská Bukovinka 18. júna (TASR) – Najatraktívnejšie lokality, kultúrne i prírodné dedičstvo okolia Fiľakova, Šiatorskej Bukovinky, územia maďarského Národného parku Bükk a mesta Bátonyterenye prezentuje na 88 stranách a viac ako stovke fotografií nová kniha Živé dedičstvo Novohradu. Jej vydavateľom je obec Šiatorská Bukovinka.

My ako obec sme veľmi hrdí, že sme mohli podporiť vznik takejto cennej knihy. V rámci propagácie regiónu ideme ešte vyrábať keramické sety a poháre,“ priblížil starosta Peter Badinka.

Jedným z fotografov, ktorí majú svoje snímky v novej publikácii, je zamestnanec Hradného múzea Fiľakovo Marian Mesiarik. „Táto kniha je na naše pomery veľkou vzácnosťou. Novohrad je krásny región, neobjavené bohatstvo na Slovensku. Nová fotokniha je skvelým nástrojom na podporu rozvoja turizmu v tomto kraji,“ povedal Mesiarik, ktorý sa stal zároveň aj krstným otcom publikácie.

Fotokniha vyšla v náklade 1000 kusov a stála približne 11.000 eur. Slúžiť bude predovšetkým na prezentačné účely.