Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

V okrese Rimavská Sobota sa vyskytol prípad ochorenia SARI

Ilustračná snímka Foto: TASR

Pacientovi v nemocnici v Rimavskej Sobote nasadili antibiotickú, antimikotickú aj antivirotickú liečbu a zapojili ho na umelú pľúcnu ventiláciu, informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Rimavská Sobota 7. novembra (TASR) – Odborní pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Rimavskej Sobote zaregistrovali v okrese jeden prípad ťažkého akútneho respiračného ochorenia SARI. Podľa slov hovorkyne RÚVZ v Banskej Bystrici Márie Tolnayovej ide o 53-ročného muža s klinickými príznakmi bolesti hrudníka, kašľom, vysokou teplotou a akútnou dychovou nedostatočnosťou.

„Muža najskôr hospitalizovali na Internom oddelení Všeobecnej nemocnice v Rimavskej Sobote, ale pre zhoršujúci sa stav ho preložili na Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny toho istého zdravotníckeho zariadenia,“ informovala Tolnayová. Pacientovi v nemocnici nasadili antibiotickú, antimikotickú aj antivirotickú liečbu a zapojili ho na umelú pľúcnu ventiláciu.

„Výsledky laboratórnych vyšetrení vylúčili chrípku typu A aj B a takisto aj chrípku A H1N1. Pacient nebol očkovaný,“ dodala na záver hovorkyňa.