Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Rekonštrukcia predstaničného námestia vo Zvolene pokračuje

Na archívnej snímke práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice. Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

S rekonštrukciou predstaničného námestia začala samospráva vlani koncom septembra.

Zvolen 22. júna (TASR) – Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú. „Po rekonštrukcii príjazdového pruhu pre autobusy a jeho nového napojenia na štvorprúdovú cestu už cestujúci môžu nastupovať tam, kde boli roky zvyknutí - pred budovou železničnej stanice,“ uviedol pre TASR hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

Ako dodal, v priestore pribudol nový mobiliár, lavičky a aj smetné koše. „Momentálne sa pracuje v blízkom priestore, kladie sa nová dlažba. Zväčšil sa tiež priestor pre zeleň. Ide o pomerne rozľahlé územie medzi parkom Štefana Višňovského a hlavným vchodom do budovy železničnej stanice,“ spomenul. „V poslednej fáze sa neskôr pristúpi k rekonštrukcii parkoviska, ktorého kapacita bude zväčšená na dvojnásobok oproti pôvodnému stavu,“ pripomenul.

S rekonštrukciou predstaničného námestia začala samospráva vlani koncom septembra. „Podarilo sa nám na ňu získať státisíce z európskych peňazí. Práve vďaka nim si obnovu môžeme dovoliť,“ poznamenala primátorka Zvolena Lenka Balkovičová. „Najskôr sme opravili príjazdovú cestu pre autobusy mestskej hromadnej dopravy či samotné okolie zastávok,“ zdôraznila.

Výsledkom stavebných prác bude podľa mesta predstaničné námestie s vydláždenými plochami, väčším množstvom zelene či rozľahlejším parkoviskom. Samospráva tiež uvádza, že cieľom obnovy námestia je nielen skrášliť priestor, z hľadiska dopravy má byť tiež bezpečnejší.