Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Revúcu čaká počas leta rozsiahla rekonštrukcia ciest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V rámci obnovy cestnej infraštruktúry sa modernizácie dočkajú ulice Andreja Hlinku, Maša či Štúrova, ale aj A. H. Škultétyho a Mateja Nandrassyho, kde sa uskutoční i výstavba chodníkov pre peších.

Revúca 14. júna (TASR) – Mesto Revúca plánuje počas letných mesiacov rozsiahlu rekonštrukciu cestnej infraštruktúry, v rámci ktorej dôjde aj k výstavbe nových chodníkov pre peších. TASR o tom informovala vedúca kancelárie primátora mesta Patricia Šefranová.

V rámci obnovy cestnej infraštruktúry sa modernizácie dočkajú ulice Andreja Hlinku, Maša či Štúrova, ale aj A. H. Škultétyho a Mateja Nandrassyho, kde sa uskutoční i výstavba chodníkov pre peších. Plánované je aj vybudovanie novej cestnej komunikácie v lokalite individuálnej bytovej výstavby na ulici Svätého Quirina.

Na vybraných úsekoch ciest mesto odstráni pôvodný povrch komunikácií a nahradí ho novým, zrealizovať chce i odvodnenie uličných priestorov. „Zrealizované úseky na uvedených uliciach podstatne zlepšia podmienky pre obyvateľov i vodičov motorových vozidiel,“ povedala Šefranová a dodala, že rekonštrukcia ulíc potrvá od júna do septembra.

Samospráva si na obnovu ciest v meste zobrala úver vo výške 700.000 eur, ten schválili poslanci mestského zastupiteľstva ešte v októbri 2020. Vďaka úspešnému verejnému obstarávaniu sa však rekonštrukciu spomínaných úsekov nakoniec podarí mestu zrealizovať za 470.000 eur, zvyšné prostriedky chce použiť na obnovu ďalších komunikácií.

„K zlepšeniu dopravnej infraštruktúry v meste tak prispeje aj modernizácia ciest na ulici Terézie Vansovej, Daxnerovej a časti ulice Ormisovej s prepojením na plochu časti Námestia slobody pri rímskokatolíckom kostole,“ doplnila samospráva s tým, že prácami nadväzuje na rozsiahlu rekonštrukciu ciest spred ôsmich mesiacov, keď sa obnovy dočkali ulice Fraňa Kráľa, Ivana Krasku, Fándlyho a Boženy Slančíkovej-Timravy.