Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Rimavská Sobota zostáva naďalej hospodáriť v rozpočtovom provizóriu

Primátor Jozef Šimko Foto: FOTO TASR - Ján Siman

Rozpočet mesta by mali rimavskosobotskí poslanci prerokovať v zastupiteľstve tento mesiac.

Rimavská Sobota 2. apríla (TASR) - Hospodárenie Rimavskej Soboty zostáva v tomto roku v rozpočtovom provizóriu. Poslanci mestského zastupiteľstva už dvakrát odmietli návrh rozpočtu a na zmenách sa zatiaľ nedohodli. Ako pre TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, brzdí sa tým rozvoj mesta.

Podľa poslancov mestského zastupiteľstva sú v rozpočte započítané aj nereálne príjmy vo výške približne 200.000 eur. Samospráva totiž počíta s predajom pozemkov na Kurinci a Auxtovho domu. "Podľa mňa je to skôr už o predvolebnom zápase. Ak by sme pokračovali v investíciách na Kurinci, pozemky v rekreačnej oblasti by sa stali omnoho lukratívnejšie a som presvedčený, že by bol o ne záujem. Priznávam, že predaj Auxtovho domu nie je taký jednoznačný. To však nič nemení na situácii, že v rozpočtovom provizóriu síce mesto môže žiť, ale brzdí sa jeho rozvoj," povedal Šimko.

Rozpočet mesta by mali rimavskosobotskí poslanci prerokovať v zastupiteľstve tento mesiac. Zmenami v jeho návrhu sa zaoberá komisia, ktorá našla kompromis, ale zatiaľ iba na približne polovicu spornej sumy. Samospráva čaká aj na prognózy o výške podielových daní, ktoré mesto dostane od štátu.