Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Banskobystrický kraj

Rimavská sobota bude mať viceprimátora na plný úväzok od 1. marca

Ilustračné foto Foto: TASR

Zamestnanie viceprimátora na plný úväzok umožnila okrem iného lepšia finančná situácia mesta a zníženie úverového zaťaženia.


Rimavská Sobota 25. februára (TASR) – Mestský poslanec Ladislav Rigó sa stane zástupcom primátora Rimavskej Soboty na plný úväzok od 1. marca 2015. Primátor Jozef Šimko svoje rozhodnutie o určení Rigóa za viceprimátora oznámil už pred niekoľkými týždňami, poslednou nedoriešenou otázkou bola výška jeho platu. Ten mu poslanci mestského zastupiteľstva odsúhlasili na rokovaní 24. februára vo výške 1950 eur.

Podľa Šimka na Slovensku starostov a primátorov zaťažuje obrovská byrokracia a preto verí, že od časti takýchto povinností ho odbremení práve viceprimátor na plný úväzok. „V mojej neprítomnosti preberie všetky kompetencie, samozrejme, okrem personálnych otázok,“ povedal Šimko. Pre výkon funkcie zástupcu primátora bude Rigó v zmysle platných právnych predpisov dlhodobo plne uvoľnený zo svojho doterajšieho zamestnania.

Ladislav Rigó sa vo funkcii viceprimátora chce zamerať v prvom rade na znižovanie nezamestnanosti. „Budem sa usilovať o získanie nových zahraničných alebo domácich investorov, či už samostatne, alebo v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom, kde pôsobím v Komisii medzinárodnej spolupráce a Komisii regionálneho rozvoja a cestovného ruchu,“ uviedol pre TASR. Medzi jeho hlavné priority však bude patriť aj získavanie nových zdrojov na rozvoj mesta. „V spolupráci s vedúcou odboru rozvoja mesta sa budem snažiť, aby sme boli úspešnejší pri získavaní prostriedkov z grantov a fondov,“ načrtol svoje plány Rigó.

Zamestnanie viceprimátora na plný úväzok umožnila podľa Šimka okrem iného lepšia finančná situácia mesta a zníženie úverového zaťaženia počas posledných štyroch rokov. Ako sa ďalej vyjadril, vďaka svojmu zástupcovi sa bude môcť viac sústrediť na nové projekty a rozvoj mesta.