Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Rokovanie v Banskej Bystrici poznačí smútok, zomrel poslanec J. Pikula

Banská Bystrica, ilustračné foto Foto: TASR - Jozef Ďurník

Priatelia i kolegovia na neho spomínajú ako na nadšeného športovca a podporovateľa športových aktivít, patril k najaktívnejším voleným zástupcom občanov.

Banská Bystrica 31. októbra (TASR) – Veľký smútok poznačí najbližšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, ktoré sa uskutoční 3. novembra. Lavica, kde sedával mestský poslanec Jozef Pikula, zostane prázdna. Zomrel po náhlych zdravotných ťažkostiach vo veku 59 rokov. V piatok (30.10.) popoludní sa s ním vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie naposledy rozlúčila rodina, priatelia, kolegovia i známi.

Stavebný inžinier Pikula bol podpredsedom Klubu nezávislých poslancov, voliči si ho zvolili za poslanca vo volebnom obvode č. 1, ktorý zahŕňa centrum mesta a časti Majer, Uhlisko, Senica a Šalková. Bol členom Komisie MsZ pre financie, správu a hospodárenie s majetkom mesta a podnikateľskú činnosť ako aj Komisie MsZ pre územný rozvoj.

Priatelia i kolegovia na neho spomínajú ako na nadšeného športovca a podporovateľa športových aktivít, patril k najaktívnejším voleným zástupcom občanov. Pôsobil aj ako predseda občianskej rady Naše Uhlisko a medzi jeho posledné aktivity patrila príprava športovej olympiády seniorov.

Ako uviedli jeho poslaneckí kolegovia, obyvatelia Banskej Bystrice v ňom strácajú človeka plného predsavzatí a plánov, ako zlepšiť fungovanie mesta v prospech občanov. Osud mu však nedoprial dokončiť to, čo začal.