Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Rudlovčanov už dlho trápi ich potok, hľadá sa riešenie

ILustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Keď je nepriaznivé počasie, opakovane sa vylieva.


Banská Bystrica 25. júna (TASR) – Banskobystrický magistrát začal riešiť Rudlovský potok, ktorý dlhodobo trápi obyvateľov mestskej časti Rudlová. Keď je nepriaznivé počasie, opakovane sa vylieva a ohrozuje majetok osôb žijúcich v jeho blízkosti.

Ako dnes informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, vedenie mesta iniciovalo koncom mája pracovné rokovanie za účasti Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) a Stredoslovenskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti. Na stretnutí sa zúčastnili aj niekoľkí Rudlovčania, ktorých sa havarijná situácia bezprostredne dotýka.

"Rudlovský potok sa vylieva i pri menej výdatných zrážkach. Preto chceme situáciu v čo najkratšom termíne vyriešiť a byť nápomocní. Spolu s SVP sme vykonali prehliadku, na základe ktorej sa identifikovali hlavné problémy. SVP v súčasnosti sumarizuje všetky dostupné informácie o stave potoka,"
priblížil primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Ako dodal, po vypracovaní štúdie mestoyvinie maximálnu súčinnosť a úsilie v záujme úspešného riešenia tejto situácie.