Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Ružiná má zabezpečiť dodržiavanie karanténnych opatrení v 7 domoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Samospráva zároveň musí zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti bytových domov karantenizovaných ľudí.

Ružiná 31. marca (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Lučenec nariadil obci Ružiná za asistencie príslušníkov polície a ďalších potrebných zložiek zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení v siedmich bytových domoch. Vyplýva to z vyhlášky RÚVZ, ktorá nadobudla platnosť 30. marca.

Podľa RÚVZ ide konkrétne o dom číslo 50, ako aj o domy číslo 54 až 59. Samospráva v nich má zabezpečiť kontrolu dodržiavania izolácie osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, ako aj všetkých občanov, ktorí boli v úzkom kontakte s týmito ľuďmi a ktorí sú obyvateľmi spomínaných domov.

Samospráva zároveň musí zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti bytových domov karantenizovaných ľudí. V prípade zistenia porušenia karantény zo strany povinných osôb úrad nariaďuje neodkladné nahlásenie tejto skutočnosti RÚVZ. Samospráva má oznámiť aj každé nové potvrdené ochorenie COVID-19 a podozrenie naň.