Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Samospráva Fiľakova distribuuje rúška seniorom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Mesto sa do boja s novým koronavírusom zapája aj informačnou kampaňou.

Fiľakovo 24. marca (TASR) – Niekoľko stoviek bavlnených ochranných rúšok rozdistribuovala v posledných dňoch do domácností samospráva mesta Fiľakovo v okrese Lučenec. V tomto týždni podľa primátora Attilu Agócsa doručia ďalšiu tisícku.

„Počas minulého týždňa sa nám podarilo získať približne 950 bavlnených rúšok. Množstvo z nich ušili pracovníčky našich verejnoprospešných služieb,“ priblížil primátor.

Samospráva najprv podľa jeho slov zabezpečila rúška pre vlastných zamestnancov, ktorí prichádzajú do kontaktu s klientmi, ďalšie rozdávajú podľa stupňa odkázanosti.

„V prvom rade sme ich zaniesli do domácností, kde žijú najstarší obyvatelia mesta a tiež osamelí seniori. Postupne budeme doručovať rúška i mladším obyvateľom mesta,“ ozrejmil Agócs.

Dodal, že mesto sa do boja s novým koronavírusom zapája aj informačnou kampaňou. „Každý deň sledujeme vývoj situácie a dávame informácie občanom cez našu facebookovú stránku i mestský rozhlas. Na webovom sídle mesta tiež máme nainštalovaného takzvaného chatbota, ktorý slúži ako virtuálny asistent a odpovedá na najčastejšie otázky, ktoré sa týkajú choroby COVID-19,“ zakončil primátor.