Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Samospráva Tisovca sa zapojí do troch grantových výziev

Na snímke Mestský úrad v Tisovci. Foto: TASR/Ján Siman

V prípade prvej spomínanej výzvy bude dotácia na kúpu elektrického auta v maximálnej výške 10.000 eur a nie 30.000, ako to bolo v predchádzajúcej výzve.

Tisovec 3. apríla (TASR) – Samospráva mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota sa v najbližšej dobe zapojí do troch grantových výziev, v rámci ktorých chce získať financie na kúpu elektromobilu a rekonštrukciu jedálne miestnej základnej školy (ZŠ). Zámer podať príslušné projekty schválili mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí.

V prípade prvej spomínanej výzvy bude dotácia na kúpu elektrického auta v maximálnej výške 10.000 eur a nie 30.000, ako to bolo v predchádzajúcej výzve. Podľa primátorky Ireny Milecovej preto samospráva ešte zváži ďalší postup, ak bude vo výzve podporená. „Zmluvu podpíšeme iba v tom prípade, keď to bude pre mesto výhodné a nájdeme dostatok finančných prostriedkov na dofinancovanie projektu,“ dodala.

Z ďalších dvoch výziev by v Tisovci chceli financovať zateplenie jedálne ZŠ a renovovať v nej elektroinštaláciu. „Naše verejné budovy, ZŠ aj škôlka, sú v havarijnom stave. Rekonštrukcia jedálne je dôležitá aj z dôvodu, že sa začnú obedy pre žiakov zadarmo a potrebujeme tam zvýšiť odber elektrickej energie. Rozvody, ktoré tam sú teraz, by to nezvládli,“ podotkla primátorka.