Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

V Sklených Tepliciach volia okrem domácich aj kúpeľní hostia

park v Sklených Tepliciach, v Kúpeľní hostia oddychujú v parku v Sklených Tepliciach, 24. mája 2014. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Účasť na eurovoľbách je tak ako po iné roky zatiaľ nízka.

Sklené Teplice 24. mája (TASR) - Už tradične sa v Sklených Tepliciach do volieb okrem domácich zapájajú aj kúpeľní hostia.

Inak tomu nie je ani počas dnešných volieb do Európskeho parlamentu, ktoré však zatiaľ veľký záujem v obci nevzbudili.

"Účasť na eurovoľbách je tak ako po iné roky zatiaľ nízka, uvidíme, či sa to podvečer zlepší," skonštatoval predseda volebnej komisie Štefan Číž.

Medzi voličmi sa objavili aj hostia z tunajších kúpeľov, avšak nebolo ich podľa jeho slov veľa. Počas prezidentských volieb ich prišlo hlasovať viac.

Odovzdať dnes svoj hlas príde aj Dušan zo Sklených Teplíc. Síce ešte nie je rozhodnutý, koho si vyberie, hlasovanie považuje za dôležité. "Každý občan by si mal splniť túto povinnosť a zvoliť nejakého kandidáta, ktorý naozaj pre Slovensko niečo v europarlamente aj spraví," skonštatoval.

Opačný názor na eurovoľby má jeden z kúpeľných hostí, Gašpar z Očovej. "Nešiel by som voliť, ani keby som bol dnes doma. Je to úplne zbytočné, pretože europoslanci sa vôbec nesnažia o naše záujmy," podotkol s tým, že iné voľby nikdy neignoruje.