Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Slávnosti v Detve v pôvodnom termíne nebudú

Na archívnej snímke vystúpenie folklórneho súboru Urpín počas Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve. Foto: TASR/Branislav Račko

V súčasnosti je zrejmé, že ak by sa slávnosti konali, museli by ich sprevádzať prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia.

Detva 6. apríla (TASR) - Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve, ktoré patria medzi najväčšie festivaly na Slovensku, sa nebudú konať v pôvodnom termíne 10. – 12. júla 2020. O novom termíne, prípadne o ich zrušení, by sa malo rozhodnúť v polovici apríla.

„Z dôvodu mimoriadnej situácie, ktorá nastala v súvislosti so šírením nového koronavírusu, sa Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve v stanovenom termíne určite nebudú konať. Mesto Detva ako hlavný organizátor slávností v súčasnosti uvažuje o náhradnom termíne festivalu,“ uviedol primátor Ján Šufliarský.

V súčasnosti je zrejmé, že ak by sa slávnosti konali, museli by ich sprevádzať prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia. „V prvom rade ale musíme dbať na zdravie a životy obyvateľov nášho mesta a účastníkov slávností. Nesmie im hroziť žiadne riziko nákazy od návštevníkov festivalu, ktorí by do Detvy prišli nielen z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia," pripomenul primátor. Ani presunutie na nový termín ale nie je podľa neho jednoduché, pretože o zmene uvažujú aj iné festivaly.