Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Smrťou mladej vodičky sa skončila nehoda medzi Novou Baňou a Orovnicou

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zrazil sa tam Peugeot 206, ktorý viedla 19-ročná Mária z Hronského Beňadika a Škoda Octavia.

Nová Baňa 26. júna (TASR) - Smrťou mladej vodičky sa skončila dopravná nehoda, ktorá sa stala vo štvrtok (25.6.) medzi Novou Baňou a Orovnicou v okrese Žarnovica. Zrazil sa tam Peugeot 206, ktorý viedla 19-ročná Mária z Hronského Beňadika a Škoda Octavia.

Podľa doterajšieho vyšetrovania dopravnej nehody mladá vodička pravdepodobne neprispôsobila pri prejazde ostrej ľavotočivej zákruty rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. Následkom toho dostala v nasledujúcej pravotočivej zákrute šmyk, prešla do protismeru, kde narazila do oproti idúceho vozidla.

"Pri nehode utrpela mladá vodička vážne zranenia, ktorým podľahla. Zranení boli aj v Škode Octavia - 55-ročný vodič a jeho 51-ročná spolujazdkyňa," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, alkohol u vodiča škodovky zistený nebol a u nebohej bude zisťovaný pri súdnej pitve. V súvislosti tragickou nehodou sa začalo trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. "Do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru súdneho lekárstva, ako aj z odboru dopravy. Príčina nehody je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa.