Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

SMS infokanál si Štiavnica pochvaľuje, osvedčil sa aj počas kalamity

Zima v Banskej Štiavnici Foto: Jaroslav

Pravidelné týždenné informovanie obyvateľov jednou SMS správou si pochvaľuje aj primátorka Nadežda Babiaková.

Banská Štiavnica 4. februára (TASR) - V súčasnosti využíva SMS infokanál v meste Banská Štiavnica približne 300 účastníkov. Pravidelné týždenné informovanie obyvateľov jednou SMS správou si pochvaľuje aj primátorka Nadežda Babiaková. Podľa jej slov sa osvedčilo najmä v čase aktuálnych udalostí, ako boli výpadky v dodávkach vody a elektriny v posledných dňoch.

Už hodinu po informovaní vedenia mesta o problémoch s dodávkami boli podľa Rastislava Marka z Banskoštiavnického mestského úradu informovaní prostredníctvom SMS aj samotní obyvatelia. "Takisto to bolo vyhlásené v mestskom rozhlase a zverejnené na internetovej stránke mesta," podotkol s tým, že informovanie cez SMS je však účinnejšou a rýchlejšou formou.

Periodicita informovania formou SMS infokanála je za normálnych okolností približne raz týždenne. Informácie sa týkajú udalostí z kultúry, dôležitých oznamov úradu či aktuálne oznamy týkajúce sa výpadkov energií či plánovaných odstávok.

Mesto vidí v tomto spôsobe informovania obyvateľov potenciál aj do budúcnosti. Chce realizovať kampaň na podporu zvýšenia počtu účastníkov a prípadne aj rozšíriť rozsah ponúkaných informácií.