Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

SNS podporí vo voľbách nezávislého kandidáta na primátora J. Noska

Kandidát na primátora mesta Banská Bystrica Ján Nosko počas tlačovej konferencie. Foto: TASR/Branislav Račko

SNS uvažovala ako o svojom kandidátovi na funkciu primátora Banskej Bystrice pôvodne o Konárikovi ml..

Banská Bystrica 9. septembra (TASR) – Slovenská národná strana (SNS) v Banskej Bystrici dnes oficiálne oznámila, že nezávislý kandidát na post primátora Ján Nosko môže v komunálnych voľbách rátať s jej politickou podporou.

Ako na tlačovej besede informoval predseda Okresnej rady (OR) SNS v Banskej Bystrici Radovan Baláž, vzájomná spolupráca vzišla po rokovaniach, ktoré prebiehajú aj s ďalšími partnermi.

"Po rokoch stagnácie a očakávania výsledkov z nesplnených sľubov o napredovaní nášho mesta, sme sa rozhodli prispieť k spájaniu síl a dosiahnuť tým kvalitu a zhodu, aby bol primátorom mesta ten, kto vie premieňať sľuby na reálne činy. Pán Nosko má potenciál pomôcť Banskej Bystrici a jej obyvateľom, keďže skutočne dokázal počas svojej doterajšej praxe, že vie, ako na to. Osobnosti, ktoré sa pridali a stále pridávajú na jeho podporu, sú dôkazom toho, že Bystričanom ponúkame kvalitného človeka," uviedol podpredseda OR SNS Karol Konárik ml.

Práve o Konárikovi ml. SNS pôvodne uvažovala ako o svojom kandidátovi na funkciu primátora Banskej Bystrice. Konárik ml. tiež vyzdvihol, že Nosko nemá politickú minulosť a je presvedčený, že sa stane primátorom, a nielen na jedno funkčné obdobie.

"Podpora mojej kandidatúry je pre mňa dôležitá, pretože sa snažím spojiť všetky sily, aby sme začali intenzívne pracovať na rozvoji nášho mesta. Rozhodnutie SNS som uvítal a som rád, že sa táto strana stotožňuje s mojou kandidatúrou a programom. Okruh mojich podporovateľov však stále nie je uzavretý, pretože chcem skutočne spájať. Všetci chceme v Banskej Bystrici zmenu, a to čo najskôr," reagoval Nosko.

Na otázku TASR, ktoré politické strany okrem Smer-SD a SNS mu už oficiálne sľúbili podporu vo voľbách, Nosko odpovedal, že rokoval s politickými stranami NOVA, SaS a SDKÚ-DS. Rokovania však nie sú ešte ukončené. "Počkáme si na výsledok. Ako som povedal, chcem komunikovať s každým," dodal Nosko.