Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Socha Partizána v Banskej Bystrici už nebude ružová, farbu odstránia

Sochu partizána v centre Banskej Bystrice neznámy vandal natrel ružovou farbou. Socha sa nachádza na okraji lesoparku Urpín, v susedstve železničnej stanice Banská Bystrica - mesto, tzv. Malej stanice. Banská Bystrica, 15. januára 2015. Foto: TASR/Dušan Hein

Ruku k dielu priloží aj samotný primátor Ján Nosko, ktorý spolu so svojím najbližším tímom a niekoľkými zamestnancami mestského úradu začnú jarné upratovanie.

Banská Bystrica 19. marca (TASR) – Socha Partizána pri malej železničnej stanici v Banskej Bystrici, ktorú neznámi vandali v polovici januára tohto roka natreli naružovo, zmení svoj vzhľad. Banskobystrická spoločnosť RESSAN po dohode s vedením mesta začne dnes s odborným odstraňovaním ružovej fasádnej farby, a to bez nároku na finančnú odmenu. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová s tým, že mesto takto ušetrí niekoľko tisíc eur.

Ruku k dielu priloží od 15.00 h aj samotný primátor Ján Nosko, ktorý spolu so svojím najbližším tímom a niekoľkými zamestnancami mestského úradu začnú jarné upratovanie v rámci akcie Za krajšie mesto 2015 v lokalite kopca Urpín. Tam sa nachádza aj poškodená socha, ktorá je dielom akademického sochára Karola Dúbravského. Vytvoril ju k 20. výročiu Slovenského národného povstania.