Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Poštárka najazdila 800 kilometrov a vyhrala súťaž Do práce na bicykli

Samospráva mesta Lučenec vyhodnotila 5. júna 2014 celoslovenskú súťaž nazvanú Do práce na bicykli, do ktorej sa zapojili po prvýkrát. Hodnotil sa celý máj a zvíťazila Mária Kumštárová, ktorá prešla do práce a z práce za mesiac takmer 800 kilometrov. Na snímke víťazke odovzdáva cenu mestský poslanec Pavol Baculík. Foto: TASR/MsÚ Lučenec

Víťazom súťaže o najväčší počet jázd sa stal Róbert Majoroš s počtom 46 jázd.

Lučenec 5. júna (TASR) - Samospráva mesta Lučenec vyhodnotila celoslovenskú súťaž nazvanú Do práce na bicykli, do ktorej sa zapojili po prvý raz. Ako TASR informoval Ján Šnúrik z mestského úradu, hodnotil sa celý máj a zvíťazila Mária Kumštárová, ktorá prešla do práce a z práce za mesiac takmer 800 kilometrov.

Samospráva Lučenca sa do súťaže zapojila v spolupráci s národným cyklokoordinátorom Petrom Klučkom z ministerstva dopravy, ktorý prevzal záštitu nad súťažou na celoslovenskej úrovni. Okrem mestského vyhodnotenia si účastníci budú môcť porovnávať výsledky vo všetkých 30 zúčastnených mestách. Celkom sa na Slovensku zapojilo 473 tímov. "V Lučenci sa prihlásilo celkovo 39 súťažiacich v 12 tímoch. Jeden z kolektívov ale neposkytol koordinátorom žiadne údaje a tak sa mohlo vyhodnotiť len 11 tímov," informoval Šnúrik.

Cieľom akcie bolo podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať ďalších, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy. "Víťazkou v kategórii najviac odjazdených kilometrov sa stala Mária Kumštárová z tímu Poštári, ktorá na bicykli prešla 798 kilometrov. Víťazom súťaže o najväčší počet jázd sa stal Róbert Majoroš s počtom 46 jázd. Najlepším tímom v kategórii najviac odjazdených kilometrov sa stal tím Poštárov zo Slovenskej pošty Lučenec, ktorý prešiel spolu 1010 kilometrov," dodal Ján Šnúrik.

Mária Kumštárová dochádza do Lučenca denne z obce Lipovany vzdialenej 14 kilometrov. "Tak to asi malo byť. Snívala som o tom, že sa zúčastním nejakej súťaže na bicykli. Mne prišlo vhod, že bola súťaž vyhlásená a tak som sa prihlásila. Boli dni, keď sa mi ťažšie jazdilo, najmä v daždi a silnom vetre. Ale aj toto má svoje čaro," povedala víťazka v kategórii jednotlivcov.