Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

ŠTIAVNICA: Noc kostolov môžu návštevníci zažiť aj v Starom zámku

Banská Štiavnica. Foto: TASR/Dušan Hein

Ako avizuje Slovenské banské múzeum, Starý zámok, bývalý a na hrad prestavaný farský kostol, ponúkne od 18.00 do 24.00 h večernú prehliadku s lektorom.

Banská Štiavnica 29. mája (TASR) - Dnešnú Noc kostolov môžu návštevníci zažiť aj v zaujímavých priestoroch Starého zámku v Banskej Štiavnici. Ako avizuje Slovenské banské múzeum, Starý zámok, bývalý a na hrad prestavaný farský kostol, ponúkne od 18.00 do 24.00 h večernú prehliadku s lektorom.

Noc kostolov organizujú v Banskej Štiavnici Rímskokatolícka cirkev, Evanjelická cirkev a. v., Bratská jednota baptistov, Kresťanské spoločenstvo Slovo života a Slovenské banské múzeum. V rámci podujatia budú od 18.00 do 24.00 h otvorené všetky kostoly a modlitebne.

Okrem toho sa o 18.00 h uskutoční v Kostolíku sv. Alžbety seminár "Nielen chlebom je človek živý alebo Od zlatých toliarov k bezcenným dolárom". V Evanjelickom kostole bude o 19.00 h program Autorského klubu a gospelovej skupiny. Vo farskom "nemeckom" kostole sú na 20.00 h naplánované Spoločné ekumenické chvály so spoločenstvom UNITAS. Výstava biblií bude pre verejnosť prístupná v Modlitebni Bratskej jednoty baptistov. O 22.00 h je na programe špeciálne nočné sprevádzanie na Kalvárii. Po celý čas bude v Kostole sv. Kataríny prístupná výstava starých vzácnych liturgických predmetov.