Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Za pokus o vraždu čelí muž z Banskej Štiavnice obvineniu

Na snímke kovová tyč z prípadu. Foto: TASR/KR PZ v Banskej Bystrici

Mladík, ktorý sa v utorok (11.11.) ráno v Banskej Štiavnici pokúsil usmrtiť svoju matku, čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

Banská Štiavnica 12. novembra (TASR) - Mladého muža, ktorý sa v utorok (11.11.) ráno v Banskej Štiavnici pokúsil usmrtiť svoju matku, obvinil vyšetrovateľ z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Ako dnes informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici, zo strany vyšetrovateľa bude podaný podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

Prípad sa stal v priestoroch rodinného domu na Moyzesovej ulici. "Dvadsaťročný Milan prišiel v ranných hodinách do kuchyne, kde matku (42) bez udania dôvodu najmenej jedenkrát udrel kovovou tyčou do oblasti krku. Následne sa s poškodenou presunul do obývacej izby, kde došlo z jeho strany k ďalšiemu napadnutiu," spresnila okolnosti prípadu hovorkyňa.

Počas celej doby útočil na matku kuchynským nožom. "Po tom, čo bezbranná žena ostala ležať v polohe bruchom na zemi, nožom jej rezal do oblasti krku, čím jej spôsobil mnohopočetné, hlboké sečno-rezné poranenia na chrbtici, krku a hlave," podotkla Kováčiková s tým, že jej vážne zranenia si vyžiadali hospitalizáciu a následný operačný zákrok.

Ako ďalej uviedla, v utorok boli na mieste vykonané prvotné procesné úkony. Výjazdová skupina z odboru kriminálnej polície KR PZ v Banskej Bystrici vykonala ohliadku miesta činu a vyšetrovateľ vzniesol voči mladému mužovi obvinenie.

"V súčasnosti prebiehajú ďalšie procesné úkony. Zisťujeme akékoľvek bližšie okolnosti prípadu a takisto motív konania obvineného. Jedným z predmetov zistenia je aj to, či bol obvinený v čase spáchania skutku pod vplyvom alkoholu, prípadne pod vplyvom iných omamných a psychotropných látok," dodala hovorkyňa s tým, že u obvineného bol nariadený odber krvi.