Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Počet detí v MŠ v Stožku sa v týchto dňoch výrazne nezmenil

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Materské školy a prvý stupeň základných škôl sú od pondelka (12. 4.) otvorené pre deti všetkých rodičov.

Stožok 13. apríla (TASR) – Počet detí v materskej škole v Stožku v Detvianskom okrese sa v týchto dňoch výrazne nezmenil. „Aj doteraz sme fungovali takmer bez obmedzení, v rámci odporúčaní ministerstva školstva. Tohtotýždňové otvorenie tak naša materská škola zvládla bez komplikácii,“ uviedla pre TASR jej riaditeľka Ivona Ungvarská.

„Keďže sme dvojtriedna škôlka so 45 deťmi v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Stožok, snažíme sa v maximálnej miere reagovať na požiadavky rodičov detí. Samozrejme, s rešpektovaním vlády a regionálneho úradu verejného zdravotníctva,“ dodala s tým, že v stožkárskej škôlke sa zatiaľ ochorenie COVID-19 nevyskytlo ani u detí, ani u zamestnancov.

Ako ďalej poznamenala, rodičia a aj zamestnanci školy sa dávajú pravidelne testovať a niektorí sú už aj zaočkovaní. „Dodržiavame opatrenia rúško, odstup, ruky a prispôsobujeme podmienky tried tak, aby mohli fungovať ako dve samostatné jednotky. Pozornosť venujeme zvýšenej dezinfekcii priestorov, plôch a kontrole dodržiavania týchto opatrení,“ ukončila Ungvarská.

Materské školy a prvý stupeň základných škôl sú od pondelka (12. 4.) otvorené pre deti všetkých rodičov. Aj naďalej podľa platných predpisov platí podmienka pretestovania zákonného zástupcu.