Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Stredisko Ski Bachledova postupne realizuje koncepciu rastu

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Račko

Túto zimnú sezónu sa stredisko nesústredí na rast plochy a kapacity, ale v prvom rade na modernizáciu a rast kvality poskytovaných služieb.

Ždiar 5. októbra (TASR) - Stredisko Ski Bachledova pod Belianskymi Tatrami má jasne stanovenú koncepciu rastu, ktorú postupne každý rok realizuje. "Najväčšia investícia za posledný čas prebehla minulý rok, kedy sme otvorili tretiu dolinu smerom do Malej Frankovej s dvoma novými zjazdovkami a prepravným zariadením," informovala marketingová manažérka strediska Martina Múdra.

V lete tohto roku bolo na zjazdovke Bachledka postavené 9-jamkové discgolfové ihrisko a rekonštrukciou prešiel aj bike park, v ktorom pribudla nová tzv. pumptracková dráha projektovaná Filipom Polcom. "Voľnočasovú infraštruktúru doplnili nové foto miesta, altánok, chodníky, lesné hry pre deti a iné prvky," doplnila Múdra.

Túto zimnú sezónu sa stredisko nesústredí na rast plochy a kapacity, ale v prvom rade na modernizáciu a rast kvality poskytovaných služieb. "Minulú zimnú sezónu sme rýchlo narástli, čo sa prejavilo na občasnej nespokojnosti klientov. Našim tohtoročným cieľom je odstrániť všetky nedostatky a vyšperkovať stredisko tak, aby sa všetci lyžiari cítili komfortne a príjemne, či už prichádzajú za zjazdovým lyžovaním, bežeckým, atrakciami či výletom lanovkou," objasnila Múdra.

Najbližšie veľké investície budú podľa nej smerovať do výmeny technológie lanovky z Bachledovej doliny. Dnes už zastaranú trojsedačkovú lanovku plánujú v budúcom roku vymeniť za šesťsedačku s odpojiteľným systémom, ktorej cena sa podľa prieskumu pohybuje na úrovni troch miliónov eur. "V roku 2016 je plánovaná aj stavba panoramatickej reštaurácie na vrchole Spišskej Magury v výhľadom na Belianske Tatry, jej realizácia však bude závisieť od získania stavebného povolenia," doplnila Múdra s tým, že pred budúcou letnou sezónou budú v stredisku naďalej pokračovať so zatraktívňovaním a dopĺňaním ponuky letných atrakcií a služieb. V dlhodobejšom horizonte do piatich rokov plánujú v Bachledovej sedačkovou lanovkou nahradiť aj vlek v Malej Frankovej.